LIVE TEXT | Război în Ucraina. Nu există pace, fiecare zi este extrem de dificilă, afirmă Zelenski

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Nu există pace, fiecare zi este extrem de dificilă, afirmă Zelenski

Este a 295-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Volodimir Zelenski a declarat că fiecare zi este extrem de dificilă când vine vorba de apărarea împotriva unui inamic care distruge tot ce îi apare în cale.

FOTO Profimedia

UPDATE 05:30 Zelenski i-a cerut preşedintelui CIO să nu permită revenirea sportivilor ruşi în competiţii

Zelenski a discutat cu președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, căruia i-a cerut să nu permită accesul sportivilor ruși la competiții nici măcar sub steagul neutru.

Principiile mişcării olimpice nu prevăd în niciun caz conlucrarea cu statele teroriste. Orice idei despre cum să readucem reprezentanţii ruşi la competiţiile internaţionale sunt idei despre cum să le permitem celor vinovaţi de teroare să spună societăţii lor că lumea ar trebui să ierte teroarea”, a explicat Volodimir Zelenski.

Liderul ucrainean consideră că permiterea sportivilor ruși în competiții ar fi promovată de către propaganda rusă ca fiind o indulgență sportivă.

„Aceasta ar fi o indulgenţă sportivă. Aşa va fi prezentată de propaganda rusă, dacă Comitetul Olimpic Internaţional eşuează şi le permite celor care reprezintă războiul şi nimic altceva să participe la evenimente sportive pe picior de egalitate cu ceilalţi”, a adăugat Zelenski, potrivit news.ro .

UPDATE 00:00 Energoatom intenţionează să majoreze bonusurile angajaţilor de la centrala nucleară Zaporojie care rămân loiali Kievului

Compania ucraineană pentru energia atomică Energoatom a afirmat miercuri că le va oferi bonusuri mai mari angajaţilor de la centrala nucleară Zaporojie care rămân loiali Kievului, relatează Reuters. Centrala din sudul Ucrainei, cea mai mare din Europa, a fost ocupată de forţele ruse la scurt timp după invazia din 24 februarie.

Potrivit Energoatom, forţele ruse le-au spus lucrătorilor ucraineni că nu vor mai fi plătiţi după 1 ianuarie dacă nu semnează contracte cu compania de energie nucleară rusă Rosatom, potrivit Agerpres.

"Energoatom continuă să garanteze plata salariilor şi a tuturor compensaţiilor prevăzute în contractul colectiv angajaţilor centralei. În plus, de la 1 ianuarie, Energoatom va creşte de la 20% la 50% bonusul pentru personalul centralei care rămâne loial Ucrainei", se arată într-un comunicat al companiei.

Ucraina pregătește acorduri pentru consolidarea capacităților de apărare aeriană

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina a făcut progrese importante în ceea ce privește consolidarea capacităților de apărare aeriană. În timpul mesajului adresat națiunii, Zelenski a afirmat că Ucraina „pregătește acorduri care îi vor întări capacitățile de apărare și vor oferi mai multe capacități operaționale”,relatează Libertatea .

Nu există pace, fiecare zi este extrem de dificilă, afirmă Zelenski

Zelenski a subliniat că apărarea în condițiile în care artileria rusă distruge tot ce apare în fața ei este mai mult decât eroism.

„Situația din Donbas și din alte direcții active din prima linie a fost discutată în detaliu la Adunarea Generală. Nu este liniște în prima linie. Nimic nu e ușor și simplu. Fiecare zi și fiecare metru sunt extrem de grele. Și mai ales unde toate tacticile invadatorilor se reduc la distrugerea totală cu artilerie, încât să rămână doar ruine și cratere în pământ”, a spus Zelenski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?